performante dienstverlening

Lukas is een platform van meemoo, Vlaams instituut voor het archief, en verzorgt beeldmateriaal van Vlaamse kunst en erfgoed. Hiervoor werken we voor en samen met Vlaamse musea en erfgoedinstellingen om de digitale afbeeldingen van hun collecties te beheren. 

Aan de hand van correct en kwalitatief beeldmateriaal maken we hun collecties zichtbaar op één platform. Zo willen we educatie en onderzoek rond de kunst- en erfgoedcollecties stimuleren en een bron van inspiratie aanbieden aan iedereen die op zoek is naar visuele verrijking.

Wat wij voor jou als museum of erfgoedinstelling kunnen doen:

  • we zetten professionele fotografen in om hogeresolutiebeelden te maken.

  • professionele gebruikers verder helpen in het verspreiden van Vlaamse collecties. Zo kunnen ze bij ons terecht voor de meest up-to-date versie van de afbeelding van een specifiek kunstwerk. 

  • wij zijn gespecialiseerd in licentiebeheer en hebben een gemodelleerd licentiesysteem rekening houdend met doel, bereik en de gewenste kwaliteit voor professionele gebruikers zoals uitgevers. We werken bovendien samen met professionele partners en beschikken over up-to-date systemen voor beeldbeheer.

  • een professioneel digital asset management (DAM) zorgt ervoor dat de masterbeelden bewaard worden, er afgeleiden worden gemaakt bij een specifieke vraag en  erdus geen onnodige dubbele opslag voorzien hoeft te worden.

  • alle beelden worden automatisch ontsloten op het Lukas-platform en we voorzien een duurzame oplossing voor je digitaal fotoarchief (lange termijn). Dat bewaart meemoo met kennis van zaken en een professionele infrastructuur.

  • wij investeren in digitale vooruitgang in beeldbeheer en delen expertise rond ‘reproductiewerk' en het duurzame beheer ervan.

Zoeken

Resultaten